top of page

Geri Dönüşümlü Malzemeler - Malzeme 8

Çevre açısından baktığımızda malzemelerin yeniden kullanıma uygun hale getirilmesi ya da geri dönüştürülmesi yeni bir malzeme üretmekten çoğunlukla çok daha yeğdir. Bugün plastik şişelerden bile ev yapmak mümkündür. Yeniden kullanıma sokmak ve geridönüşüm, alternatif ya da atık malzemelerle bina yapımı sistemleri geliştirmek gibi yaratıcı fikirlerden tutun, ambalaj sandıklarının tahtaları ya da yüksek fırın cürufu gibi mevcut maddelerin beton agregası olarak yeniden kullanılır hale getirilmesine kadar çok çeşitli biçimler alır. Olasılıklar sınırsızdır ama çoğu henüz denenmemiştir, gelgelelim sürdürülebilirlik meselesi git gide önem kazandıkça insanlar, çok daha geniş bir malzeme paleti kullanarak evler tasarlamak üzere deneyler ve yenilikler yapacak, geridönüşümlü malzemeler de o palet içerisinde yerini alacaktır.


Konteyner Kent - İngiltere,Londra
Akıllı Kutu

Londra'nın Doğu yakası'ndaki Tower Hamlets dok alanında bulunan bu sıradışı yaşama/Çalışma mekanı kümesi, dünya çapında hızla yayılan bir çok konteyner kentten biridir. Gemi konteynerleri inşaat projelerinde kullanılmak üzere sağlam ve güzenli yapı blokları sağlar; gemicilik sanayinde ömrünü tamamlamış böyle binlerce konteyner vardır.



Eco Tech - Afrikada bir yapı

Plastik Şişeleri Değerlendirmek

İçi Kumlar doldurulmuş plastik şişe atıkları inanılmaz derecede yalıtkan bir yapı malzemesi oluşturur. Islak harçlı bir yatak üzerine yerleştirilebilir ya da basitçe dertop edilip üzerleri alçı sıvayla kaplanabilir. Her iki durumda da sağlam ve dayanıklı olur, şaşırtıcı düzeyde bir yalıtım sağlar; içerideki hava korunarak görece sabit bir ısı elde edilir. Plastik şişeler Üçüncü dünya ülkelerindeki konut krizini çözmeye yardım edecek bir yapı malzemesi olarak ilgi görmektedir.

234 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page