top of page

TEREDDÜT ETMEK;

Hayatımızın çoğunu bir ofis ortamında geçirmekteyiz. Çalıştığımız alanlar standart kalıplar içerisinde düzenlendiğinde bizler için sadece bir masa bir sandalyeden öteye gidememektedir. Fakat yaşantımızın çoğunun geçirildiği bir ortamı kalıpların dışına çıkılarak özelleştirmek gerekmektedir. Çalışma ortamlarına farklı bir solukla ruh kazandırmak gerekir.

Düşünmek zordur, çoğu insan bu yüzden de sadece görev olarak bakmaktadır. Bu da bizleri kalıplara sokmaktadır. Fakat kolay çözümlerle hayatımızı kolaylaştırmak bizlerin elindedir. Açık ofislerde en çok yapılan hatalardan biri alanların yeterli ışık almaması ya da doğru aydınlatmaların kullanılmamasıdır. Bunun yanı sıra birden fazla kişinin çalıştığı alanlarda gürültüde kaçınılmazdır. Ufak detaylarla bu sorunları ortadan kaldırmak mümkündür. Öncelikle doğru bir aydınlatma çalışma ortamında çok önemlidir. Çalışan kişilerin gözünü yormaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra sesi en aza indirmek gerekmektedir. Bunun için ara bölücü panellerle ortama hem renk katabilir hem de sesi en aza indirgeyebiliriz. Tabi ki sadece bunlarla ses ya da ortam düzeni komple değişmemektedir. Fakat dikkate alınması gereken önemli etkenlerdir. Yaşadığımız ortama uymak bizim elimizdedir. O alanları kişileştirmek ve anlam katmak ise öncelik meselesidir. Ofis içerisinde kullanılan her bir parça puzzle parçası gibi birbirini tamamlamalıdır. Standartların dışına çıkmak sadece sizi konfor alanınızdan uzaklaştırır. Ama kendi sınırlarınızı aşmak her zaman daha yaratıcı sonuçlar çıkmasını sağlar. Bu sadece tasarımsal anlamda değil yaptığınız her iş için geçerlidir. İyi sonuçlar almak adına konfor alanlarımızdan çıkarak farklı deneyimlere adım atmamız gerekmektedir. Artık standart ofis kalıplarını yıkarak daha rahat alanlara kavuşmamız gerekmektedir. Çok uzun saatler geçirilen bir ortamın daha ergonomik hale getirilmesi şarttır. Bunun yanı sıra rahat alanların da sağlanması gerekmektedir. Masada alacağınız bir verimi, hareketli alanlar ile farklı açılardan da bakılmasını sağlayarak verimliliği artırabiliriz.

Tüm detaylar bir araya geldiği zaman tam anlamıyla karşılığını vermelidir. Ofis içerisinde renklerin birbirine bağlanması ile çalışanlara sevecekleri, nefes alacakları ortamlar sağlanmalıdır. Fresh bir ortam her zaman etkileşimi daha çok arttıracaktır. Farklı olmaya cesaret edin. Tasarımdan önce insanların neler istediklerini hissedin. Belki birçok kişinin çalıştığı alanda, herkese aynı oranda hitap edecek bir alan yaratmak kolay olmayacaktır. Fakat yaşadığımız her alana güzellik katmak önce doğru olanı yapmakla başlamaktadır. Puzzle parçaları gibi de doğru parçalar kendi yerini bulacaktır.

104 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page