top of page

Evinizin İçi Nasıl Tasarlanmalı.

Öncelikle zevkler ve renkler tartışılmaz diyerek lafa başlamak gerekiyor. Her dönemde rağbet gören işler, teknikler vs. değişiklik gösteriyor. Bunlar değiştiği gibi Planlamalarımızda bu aynı yönde değişiyor. Tabiki bazı planlamalar basit değişirken bazılarının değişimiz yüz yıllar alıyor. Sıralama yaparsak;


Kent->Mahalle->Cadde->Sokak->Ada->Parsel->Apartman->Daire->Oda


Kentten aşağıya indikçe değişiklik yapabilme şansımız artıyor. Yani Kent 100 yılda ancak değişebilirken, Odanızı Her ay değiştirebilirsiniz. Buna Flexibility yani Esneklik diyebiliriz. Daha sonraki yazılarımızda bu konu üzerinde daha detaylı durup bu konuya açıklık getirebiliriz.


Şuan En küçük Yapı birimimiz olan Oda üzerinde duracağız, Oda'dan kastımız (mutfak, Salon, Wc, Yatak Odası vs.)


Her dönemde Trendde olan renkler, şekiller değişiyor. Mesela;

- 2019 Yılı Trend Renkler Blue-Gold

- 2018 Yılı Trend Renkler Black-Gold

Eğer Evinizin, Odanızın içini yılda 1 kez değiştiriyorsanız, Trendde olan renkleri kullanarak kendinizi güncel tutabilirsiniz.


Peki Yılda 1 Kez değilde 40 yılda 1 değiştirenlerdenseniz.

Bunun içinde birkaç farklı seçeneğiniz var.

1-) Herkesin favori renkleri vardır, bunları evinizin her tarafında kullanabilirsiniz.

2-) Renkleri anlamları ile birlikte kullanma

Yani ->Kırmızı - Renk İştah Açar,

-> Beyaz - Temizlik, Saflık

-> Yeşil - Doğa Yaratıcılık Aşağıdaki Görselde Daha detaylı görebilirsiniz.


BestArDeCom Renk Anlamları

Bizim Tavsiyemiz 2. Seçenekten ilerleme yönündedir. Tasarımı bu yönde geliştirmektir. Renklerimizi seçtikten sonra Tasarımı nasıl yönlendireceğimize bakmalıyız. Yani hangi tarza mobilya tasarlamak veya tasarlatma istiyoruz. Elbette birçok teknik ve terim vardır fakat ben daha basit anlaşılması için 2 sınıfa ayırıyorum

1-> Lineer Hatlara Sahip, Düz Tasarım.

2-> Dolu-Boş Hareketli Tasarım.

Tabiki bu belirttiğim şartlar daha çok mobilya vb. tasarımında geçerlidir. Aşağıda 1 ve 2 ye referans vermesi için 2 görsel bırakıyoruz.


1

2

Şayet 2. Tasarım İlkemiz sizin hoşunuza gittiyse tüm mobilyalarda bu yoldan ilerlemeli sade, şık ve ince detaylı mobilyalar tercih edilmeli.


Şayet 1. Tasarım İlkemiz beğenilirse, Mobilya Üzerinde Ayaklarda, Alınlarda, Yüzeyde işlemeli tasarımlar yapılıp daha klasik bir yola girilebilir.


Bu tasarımlar üzerine detayları sonraki yazılarımızda paylaşabiliriz. Görüş bildirmek isterseniz yorum olarak yazabilir veya bize mail gönderebilirsiniz. info@bestardecom.com


Mimar Agit Sağın



50 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page