top of page

Urko Sanchez Architects, yetimler için minyatür duvarlı şehir kurdu


Urko Sanchez Architects  , Cibuti'de savunmasız çocuklar için bir ev olarak SOS Çocuk Köyleri Uluslararası hayır kurumu için somut bir bileşik tasarladı .


2014 yılında tamamlanan proje, 2019 Ağa Han Mimari Ödülü'ne aday gösterildi.


Nairobi ve Madrid merkezli Urko Sanchez Architects , birçok Kuzey Afrika kentinde bulunan duvarlı bir medina mahallesinin geleneksel tipolojisine atıfta bulundu.


Açık alanları ve labirent benzeri sokak ağlarıyla SOS Çocuk Köyü , orada yaşayan yetim ve muhtaç çocuklar için bir topluluk duygusu geliştirmek için tasarlanmıştır.


Mimarlık stüdyosu, "Bileşik, sosyal ve çevresel içeriğe iyi adapte olan samimiyet, topluluk ve güvenlik duygusu sağlayan duvarlı bir çeyrektir" dedi.


"Minimal açık alanın çağdaş akışına karşı hareket ederek, her evin, evin ve günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmesi için özel olan açık bir alana sahip olduğundan emin olduk".


Bileşik, betonarme bir yapı kullanılarak inşa edildi, prekast beton bloklarla dolduruldu ve sert güneş ışığını yansıtmak için soluk bir Cemcrete ile kaplandı.


Büyük bina kümesinde, her biri on çocuk için oda bulunan on beş ayrı ev, personel için ek üniteler ve merkezin müdürü için bir ev bulunmaktadır.


Evler, çocuklara bakan SOS personeli tarafından güvenlik ve "organik gözetim" ihtiyacı olan özel alan yaratma arzusunu dengelemek için düzenlenmiştir.


Yeri inanılmaz derecede sıcak ve kuru bir iklimde konforlu hale getirmek için, her bir konaklama birimi arasındaki dar geçitler doğal havalandırma koridorları oluşturmaya yöneliktir.


Uzun rüzgar alıcı kuleler, bileşiğin tamamının iyi havalandırılmasını sağlar.


Her blok aynı zamanda doğal havanın ve ışığın tadını çıkarmaya yöneliktir, bazıları birlikte otururken, bir bloğun çatısı diğeri için teras oluşturur.


Arabası olmayan bu sokaklar ve geçitler ayrıca çocukların oynayabileceği güvenli yerlerdir. Sakinlerin ilgilenmeleri için teşvik edilen ortak bir yeşillik yaratmak için tasarıma bitkiler tanıtıldı.


Mimarlık stüdyosu, "Sonuçta SOS Çocuk Köyü, hayatı korumak için bir kabuktur." Dedi.


Urko Sanchez Architects, İspanya ve Kuzey Afrika'da çalışıyor ve yakın bir zamanda Kenya'da Mashrabiya tarzı ekranlarla kaplı bir apartman bloğunu tamamladı .


Bu yılın başlarında , “Müslümanların önemli bir varlığı bulunan toplulukların ihtiyaçlarını ve isteklerini başarıyla karşılayan konseptler oluşturmayı teşvik etmeyi” amaçlayan 2019 Ağa Han Mimarlik Ödülü'ne 20 proje olarak aday gösterildi .


Fotoğraf Javier Callejas'a aittir .


 

Proje Bilgileri:

Ortak çalışanlar: Estrella de Andrés, John Andrews


 

Proje Plan-Kesit-Görünüşler.








20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page