top of page

Studio Tack New York'taki Tsukimi restoranını tasarlardı


NewYork, Brooklyn firması Studio Tack bu küçük Japon klas restoranı rahat bir atmosfer yaratmak için beyaz meşe lambri antika cam aynalar ve su mermeri ışıkları kullandı .


Tsukimi , titizlikle hazırlanmış ve sunulan çok sayıda kursu içeren bir tür Japon haute mutfağı olan kaiseki'ye modern bir yaklaşım sunmaktadır. Kaiseki uygulaması yüzlerce yıl öncesine dayanıyor.


Restoranın adı "ay manzarası" anlamına gelir - dolunay gecesi gerçekleşecek olan bir sonbaharda hasat festivaline referans.


Ay etkinliği genellikle evde aile ve arkadaşlarla kutlanır. “Tefekkür, şükran ve beraberlik” temaları, Studio Tack'in tasarımının ipuçlarını verdi .


660 metrekarelik (61 metrekare) ölçülen restoran, Manhattan'ın East Village semtinde çok katlı, tuğla bir binanın zemin seviyesini bulunuyor. .


Tsukimi'nin şefi Takanori Akiyama, 2016 yılında kepenkli bir restoran için yıllar önce aynı alanda çalıştı. Cephe, içerideki etkinliklerin bulanık bir görüntüsünü sunan kadife camla kaplı.


Ziyaretçiler, geleneksel bir hasat tesisi olan asılı, kurutulmuş pampa otu kümeleriyle küçük bir girişe girer. Kemerli açıklıklar, altın ışık ve ahşap kaplamalarla doldurulmuş dar ve doğrusal bir odaya çıkar.


Dokular ve desenlerin kullanılması, disiplinli kaiseki akışını uyandırmak içindir.


Duvarlar için ekip el sıva ve sıvalı ahşap paneller kullandı. Eskitilmiş ve bronzlaştırılmış camdan yapılmış büyük aynalar kompakt alanın daha geniş hissetmesini sağlar.

1920'lere dayanan klasik mozaik döşeme, bina tarihiyle bağlantı sağlayarak yerinde bırakıldı.


Studio Tack, "Zemin biraz yıpranmış olmasına ve yaşını göstermesine rağmen, yıllar önce burada çalışırken Şef Akiyama'nın yürüdüğü katın aynısı" dedi. “Eski ve yeni arasındaki bir süreklilik çizgisinin önemli olduğunu hissettik." dedi


Yemek masası yoktur. Bunun yerine, konuklar restoranın ortasındaki iki tezgâhtan birine otururlar ve aralarında bir servis koridoru bulunur. Beyaz meşe tezgâhları, zamanla patina oluşturacak olan laklanmamış pirinçle kaplanır .


Jason Roskey tarafından Ladderback sandalyeler Fern hattı sayaçlar. Özel koltuklar, 11 öğün yemeklerinde konukların yorulmasını önlemek için tasarlanmıştır.

Tasarımcılar, "Koltuk yastıkları ve koltuk arkalıkları, araba koltuğunda bulacağınız otomotiv köpüğünden yapılmıştır ve Maharam tiftiğinde döşenmiştir" dedi.


Tezgahların içerisinde, mevsimsel olarak dönen ve özenle seçilmiş bulaşıkların bulunduğu nişler bulunmaktadır. Toplama özel lacquerware ve cam eşya ile birlikte Japon sanatçı Hitori Wada ve Brooklyn merkezli sanatçı Minami Takahashi tarafından seramik parçaları içerir.

Ayrıca şef ve genel müdür Karen Lin'in topladığı Vintage eserleri de gösterildi.


Bir dizi boru şeklindeki lamba tavana asılır. Kaymaktaşı yapılmış, kolye Fransa'da Atelier Alain Ellouz dan. Alan ayrıca New York'taki Allied Maker'dan pirinç ve buzlu cam duvar aplikleri içeriyor .


Ekip, “Işıklandırma, Japonların Tsukimi sırasındaki aya bakmalarına - yani dolaylı olarak, sudaki yansımasına ya da manzaradaki ışığın yayılımına bakarak - yaklaşan şekilde izlenecek şekilde tasarlandı” dedi.


Aydınlatma, konukların kaiseki deneyimini gevşetmeleri ve kucaklamaları için amaçlanan genel ambiyansa katkıda bulunur.


Ekip, “Tasarım kesinlikle Japon içlerinden ilham alırken, klişe düşkünlükten kaçınmak için burada yeniden yorumlanıyor” dedi. "Tsukimi'nin tasarımı zihni yavaşlatmaya, zarif ve bitmiş, aynı zamanda rahat ve dinlendirici bir atmosfer yaratmaya yardımcı oluyor."

Asya mutfağından yemekler sunan diğer New York restoranları , Carpenter & Mason tarafından çivit renginde cilalar ve dekor içeren bir ramen lokantası ve kavisli lamine ağacın kıvrımlı çıtalarına sarılmış duvarları ve tavanları olan New Practice Studio'nun Çin eriştesi dükkanını içeriyor.


Fotoğrafçılık Read McKendree'ye aittir .


12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page