top of page

SPF Architects Hollywood'da The Line Lofts'u apartman yaşamını iyileştirmek için tasarladı


Kaliforniya firması SPF Architects'in bu kentsel konut binası , tekrarlama veya homojenlik hissini ortadan kaldırmak için tasarım stratejileri sunuyor - apartman yaşamını "nispeten tatsız" yapan nitelikler.


Line Lofts, ünlü Hollywood Bulvarı'ndan sadece bir blok uzaklıkta, Las Palmas Bulvarı üzerinde yer almaktadır.


SPF olarak da bilinen yerel SPF Architects firmasına göre, 68.000 metrekarelik alanı (6.317 metrekare) kapsayan altı katlı dolgu bina, mahalledeki en yüksek yeni yapı .


Bina, mevcut binalarla üç tarafı kuşatılmış, nispeten ince, 182 x 127 fit (55 x 39 metre) mülk üzerine inşa edilmiştir. Bu alan kısıtlamaları göz önüne alındığında, mimarlar "geleneksel kat planını yeniden düşünmek" zorunda kaldılar.


Buna karşılık, mülkün güney tarafındaki bir açık hava avlusunun etrafındaki bir eğri içinde düzenlenmiş doğrusal formlar oluşturdular. Ekip, tüm seviyeleri birbirine bağlayan bir merdiven boşluğu kullanmak yerine, plan boyunca merdiven serpiştirdi.


Ekip, “Bina standart dosya dolabı düzeninden vazgeçerek C formasyonu alarak dolaşım alanını alışılmadık ama çok daha akıcı bir şekilde dağıttı” dedi.


"Bu çok seviyeli iletişim, katlar arasında görsel bir farklılık sağlar ve apartman binalarında yaşayanlar için nispeten nahoş olabilecek herhangi bir aynılık veya tekrarlanma duygusunu ortadan kaldırır" diye ekledi.


Binada, 480 ila 1.265 metre kare (45 ila 118 metrekare) arasında değişen stüdyo, bir ve iki yatak odalı daireler bulunmaktadır. Birimler bir veya iki seviyeye sahiptir.


Zemin kat 1.100 metrekare (102 metrekare) perakende alanına ev sahipliği yapmaktadır.


Binanın 82 dairesi manzaraları ve doğal aydınlatmayı optimize edecek şekilde düzenlenmiştir. Büyük boy pencereler, cam sürgüleri ve her üniteye gömülü bir balkon figürü. Gizliliği artırmak için avluya ve sokağa bakan birimlere delikli ekranlar eklendi.


SPF Architects'in kurucusu ve tasarım sorumlusu Zoltan E Pali, "Normalde özel bir evde uygulayacağımız detayları bu dairelerde yapmaya çalıştık" dedi.


“Genellikle çok aileli konut binalarıyla ilişkilendirilen katı yaşam ortamını iyileştirmek istedik.”


Binada göze çarpan bir özellik, ünitelerin geleneksel olarak daha koyu ve daha az arzu edildiği zemin seviyesine iki katlı apartmanların dahil edilmesi. "Çatı katındaki daireler" çok daha parlak ve daha havalıdır, bu nedenle çekiciliğini arttırır.


Kiracıların yaşam alanlarını genişletmek ve zanaat kahve içeren bir çalışma alanı, lobide ıslak bir bar, bir dinlenme odası ve ısıtmalı bir yüzme havuzu gibi bir dizi aktivite sağlamaktır. Bina, Hollywood Hills ve Los Angeles silüetinin manzarasını sunan bir gökyüzü salonu ile doludur.


The Line Lofts lüks bir apartman olarak faturalandırılırken, projenin maliyet kısıtlamaları vardı.


Ekip, “Bütçe kısıtlamaları, mimarlığın rafa dışı ürünlerin inşaat maliyetini nasıl düşürdüğü ve özel bir görünüm yansıttığı konusunda yaratıcı bir şekilde düşünmelerini sağlayarak maddiyatta rol oynadı” dedi.


Yapı bakımından zemin katında beton, üst katlarda prefabrik ahşap çerçeve kullanılmıştır. Ana cephe, binanın görünümünü artırmak için değiştirilmiş olan oluklu metal ve gri tonlu sıva ile sarılmıştır.


Dokulu metalin bitişi "gün boyunca gökyüzünün değişen renk tonlarını yansıtır ve her zaman akı içerisinde bir yapı hissi verir."


SPF Architects'in Orum Residence gibi bir dizi üst düzey konut da dahil olmak üzere eklektik bir proje portföyü vardır . LA'nın Bel Air semtinde bulunan 18.000 metrekarelik (1.672 metrekarelik) konut, merkezi bir noktadan farklı yönlere taşan üç dikdörtgen kanattan oluşuyor.


 

Proje Bilgileri:

Mimar: SPF Mimarlar Tasarım ekibi: Zoltan E Pali, Damon Surfas, Natalie May, Ryan Hong, Sebastian Greider, Jee-Hye Kim Mal sahibi: Wilshire Skyline Geliştirici: Integrated Development İç mekan tasarımı: Gulla Jonsdottir

12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page