top of page

Patisandhika ve Daniel Mitchell, Bali'deki Brutalist Tropikal Evini tamamladı


Bu vahşice evin merkezinde çift katlı bir oturma odası vardır. Bu mimari mimari stüdyo Patisandhika ve Endonezya , Bali'deki tasarımcı Dan Mitchell tarafından tamamlanmıştır .


Bali'deki Brutalist Tropikal Ev olarak adlandırılan 512 metrekarelik ev, adanın güney sahilindeki pirinç tarlalarının içine yerleştirilmiş küçük bir vadide yer alıyor.


Patisandhika ve Mitchell tarafından tasarlanan dış yüzeyinden yatay olarak uzanan ve iki katlı bir camla önündeki oturma odasını gölgelemek için abartılı yapısal döşemeler.


Mitchell, "Bizim için bir zorunluluk, tam boy camlı, yüksek miktarda doğal ışığa izin veren ve aynı zamanda da yemyeşil tropik manzara ve mavi gökyüzü için çarpıcı manzaralar sunan çift kişilik bir oturma odasının olmasıydı." Dedi.


“Buradaki zorluk iklim - ısı ve camdaki doğrudan güneş ışığı her zaman en iyi fikir değildi. Enerji tasarrufu için air con kullanmaya karar verdiğimiz için, sarkan levhaları güneşi engellemek ve aşırı ısınmayı önlemek için bir çözüm olarak kullandık. "


Çift katlı oturma odası evin kalbini oluşturur ve Patisandhika ve Mitchell'in Los Angeles'taki modernist mimar Ray Kappe'nin tasarladığı ve yaşadığı geometrik bir ev olan Kappe Residence'da modellenen iki seviyeyle çevrilidir.


Mitchell, “Ray Kappe bizim için büyük bir ilham kaynağı. Duvarları olan geleneksel bir evde göremediğiniz açılardan boşlukları görebilmeniz tamamen farklı bir alan ve his duygusu veriyor” diye ekledi.


Yaşam alanında, bu çok seviyeli düzen, açık plan bir mutfak ve yemek alanına inerken, kayıtları, kitapları ve müzik sistemini görüntülemek için kullanılır.


Mutfak-yemek odası, doğal havalandırmayı arttırmak ve evin genelinde "dış mekan tropikal yaşamı" duygusu yaratmak için doğrudan dışarıya bağlanan, duvarsız olarak tasarlanmıştır.


Bali'deki Brutalist Tropical Home, bir müzik stüdyosu, iki banyo ve oturma odası üzerindeki bir köprü ile birbirine bağlanan üç yatak odasının yanında bir dış duş içermektedir.


Ahşap detaylara sahip betonarme donatı ile karakterize edilen evin iç mekanı, Clifford Still, Ellsworth Kelly ve çalışmalarından haberdar edilen, mekanı dolduran dokulu, renkli nesneler ve mobilyaların karışımı için "boş bir tuval" gibi davranmak içindir. ayrıca Bauhaus hareketi.


Oturma odasının zeminine gömülü bir ağaç da dahil olmak üzere, bol miktarda bitki mobilyanın yanına oturur.


Bitkiler, sonunda evin aşırı büyümesi umuduyla "gür, tropikal ve vahşi" tutulan dış peyzajla içleri bulanıklaştırırken, "betonu yumuşatmayı" amaçlamaktadır.


Bali'deki Brutalist Tropikal Bir Ev, çatısında güneş panelleri ve çevresel performansını iyileştirmeye yardımcı olmak için bir yağmur suyu toplama sistemi ile tamamlandı.


BP Arquitectura, kısa bir süre önce, üst katında bir çakıl avlusu gölgeleyen beton bir yapıya ve zemin seviyesindeki dış mekanlara sahip genişletilmiş beton bir yapıya sahip olan Córdoba'da bir beton evini tamamladı .


27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page