top of page

Kanye West, evsizler için Star Wars temalı konut inşa ediyor


Tunus'ta çekilmiş bir Star Wars filminden çıkan terk edilmiş bir Tatooine gezegeni

Kanye West'in prefabrik ekonomik Yeezy Home üniteleri, Star Wars filmlerinden ilham alıyor ve yeraltındaki evsizlerin konutları olarak kullanılacak.


Ünlü müzisyen, Forbes'le yapılan röportajın bir parçası olarak mimarlığa yaptığı ilk baskının prototiplerini ortaya koydu.


West, Star Wars serisindeki Luke ve Anakin Skywalker'ın evi olan Tatooine'nin çöl gezegeni için tasarlanan evlerden estetik ipuçları aldığını söyledi.



Yeezy Home'un Yıldız Savaşları setinden bir şey gibi göründüğü bildirildi. Fotoğrafı çeken Chott el Djerid

Henüz yapılardan hiçbir fotoğraf yayınlanmadı, ancak Forbes üç prototipin "daha uzun ve onlarca metre uzunluğunda" olduğunu bildirdi.


West'in hazırladığı bu prefabrik birimler, tepeye oyulmuş ve evsizler için konut olarak kullanılabilecek bir lightwell ile zemine gömülebileceğini ileri sürdü.


Tunus çölünde bulundukları yerde çekilen Tatooine'nin tasarımında kubbeli kubbeli toprak evler bulunuyordu. Batık evler, evlerini serin ve mağara gibi tutmak için çukurlara batan Matmata Berberi, Tunus'taki konut komplekslerine benziyor.


Tatooine'nin konut tasarımı yerel Tunus mimarisinden ilham aldı. Fotoğrafı çeken Bel Adone

West , 2018'de Yeezy Home'u Twitter üzerinden duyurdu ve burada projeye katılması ve "dünyayı daha iyi hale getirmesi" için mimarlara ve endüstriyel tasarımcılara çağrı yaptı.


Birimler maliyetleri düşürmek ve düşük gelirli konutlar ya da West'in önerdiği gibi evsiz insanlar için konaklama yapmak için kullanılacak.


Daha önce West'le birlikte çalışan moda tasarımcısı Jalil Peraza, duyurulduktan hemen sonra Instagram'daki Yeezy Home projesinin renderlerini açıkladı, ancak yazılar silindi.


Forbes'in West ile yaptığı röportajda ayrıca kaymak taşı duvarları olan Los Angeles konağı ve herhangi bir sürtünmeyi onarmak için uzmanların Avrupa'dan gelmesini gerektiren Belçika sıva döşemesi hakkında bilgiler de ortaya çıktı.


Kariyerine rapçi olarak başlayan West, yıllar boyunca mimarlığa olan tutkusu hakkında ses çıkardı.


2013'teki bir radyo röportajında , süreç hakkında daha fazla bilgi edinmek için mimarlarla çalıştığını ve o yıl Harvard Üniversitesi'ni ziyareti sırasında öğrencilere dünyanın tasarım yoluyla kurtarılabileceğini söyledi .


Ana resim Jerzystrzelecki'nin Vikipedi commons üzerinden verilmiştir

49 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page