top of page

Foster + Partners Lale Kulesi, Londra belediye başkanı tarafından yapılan tomurcuklanmayı planlıyor


Foster + Partners tarafından tasarlanan 305,3 metre yüksekliğinde bir görüntüleme kulesi  olan The Tulip için planlar Londra belediye başkanı Sadık Han tarafından reddedildi  .


Khan , Londra Şehri'ne “çok sınırlı kamu yararı” sağlayacağı ve “önemini haklı çıkarmak için gerekli olacak“ dünya standartlarında mimarlık ”olmadığı gerekçesiyle teklifi reddetti .


Görüntüleme platformu ve gondol turu atraksiyonu halk için girmekte özgür olmazdı.


Baltalı kule, Foster + Partners tarafından da tasarlanan Gherkin olarak bilinen RIBA Stirling Ödüllü 30 Mary St Axe ile birlikte yapıldı .


Stüdyonun kurucusu Norman Foster, bu yılın başlarında "kaçınılmaz şekilde tartışmalı" tasarımını savundu ve süper metal kulenin "Londra'nın bir dünya sembolü" olma şansını elde ettiğini söyledi.


Lale, ufuk çizgisi için endişeleri reddetti


Lale için planlar başlangıçta Londra Şehri tarafından onaylanmıştı , ancak belediye başkanı şimdi başvuruyu reddetti.


Khan sözcüsü, "Belediye başkanının bu uygulamayla ilgili ciddi endişeleri var ve ayrıntılı olarak incelemiş olması, çok sınırlı kamu yararı yaratacağına inandığı bir plan için izin vermeyi reddetti." Dedi.


Sözcü, "Özellikle, tasarımın bu kadar belirgin bir yer için yetersiz kaliteye sahip olduğuna ve kulenin Londra'nın silüetine zarar vereceğine ve yakındaki Londra Dünya Mirasları Kulesi'nin görüşünü etkileyeceğine inanıyor."


Khan ayrıca tasarımın “sokak düzeyinde istenmeyen, kötü tasarlanmış bir kamusal alana yol açacağını” hissetti.


Lale ekibi, proje için "potansiyel adımları takip edecek"


Foster + Partners planı, kulenin beton gövdesinin tabanındaki bir cep parkını, yanlarda dönen bir dizi cam gondol gezintisini ve ampul şeklindeki cam uçta bir yerde bulunan yerel okul çocukları için eğitim tesislerini içeriyordu.


Projeden bir sözcü, "Lale Projesi ekibi, Londra’nın planlama izninin reddedilmesini doğrudan yönlendirme kararından, özellikle Lale’nin Londra’ya ve İngiltere’ye derhal ve uzun vadeli sosyo-ekonomik faydalar üreteceği için hayal kırıklığına uğradı" dedi. Dezeen.

"Şimdi Lale Projesi için olası adımları göz önünde bulunduracağız."


Planlama belgeleri Deloitte'den bir rapor sunulduğunda, binayı gözlem güverte ve panoramik restoranıyla 2045 yılına kadar 1 milyar £ 'lık para kazanılan değer' yaratacağını tahmin ediyordu.



Son yıllarda, Londra'da Carbuncle Cup'ı 2015'te kazanan Walkie Talkie ve RSH + P's Cheesegrater'ı da içeren çok sayıda gökdelen inşa edildi . Londra için önerilen 541 gökdelen rekoruyla şehir için daha birçok kule planlanıyor . Bunlar arasında Zaha Hadid Architects  ve Skidmore, Owings & Merrill's The Diamond tarafından 56 katına çıkacak bir çift kule bulunuyor .

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page