top of page

Budi Pradono'nun Cakarta'daki eğimli evi "kuruluş karşıtı bir sembol" olarak inşa edildi

Evin Budi Pradono Architects tarafından yatırılan çerçevesi,   evlerine ve Endonezya/Jakarta'daki bir geçit töreninin sahte Avrupa tarzına dair bir antitezi olarak tasarlandı

Rumah Miring ya da Eğimli Ev adı verilen 320 metrekarelik ev, 1970'lerde ve 1980'lerde kentin güneyinde kurulan girişimli bir topluluk olan Pondok Indah'da 8'e 20 metrelik bir arsa üzerinde oturuyor.


Zengin semt, çok sayıda ünlü müzisyene, politikacıya ve ünlüye ev sahipliği yapar.


Endonezya firması  , bu mevcut evlerde bulunan bu özelliği dekoratif sütunlara ve Akdeniz detaylarına "aşırı bir antitez" yaratmak istedi.


Eğilerek ev için planlar ilk 2011 yılında ortaya çıkarmıştır. bunu mimarlar bir "anti-kuruluş sembolü" olarak nitelendirdiler.


Evin beyaz çelik çerçevesi sokağa doğru yatar. Komşu mülklerin tavan çizgisinin üzerinde yükselen, eğri açısı, çevresinin bir eleştirisi olarak düşünülmüştür.


Stüdyo kurucusu Budi Pradono, "Cakarta'daki en başarılı parlamento üyelerinden bazıları ve diğer bölgelerden gelen ünlülerin yanı sıra, bu alanda bir evin olması şart gibi görünüyor" dedi.


“Bu başarı sembolleri genellikle mimari dille gösterilir” diye ekledi. "Örneğin, İtalya veya Fransa’dakilere benzer bazı yapısal sütunlar. Bu sütunlar başarı gösteriyor."


Çerçeve dengesizliğin bir sembolü olarak yatırılırken, içerdeki katlar bitişik nehir boyunca ve topluluk dışından manzaralar sunmak için düz ve camla kaplanmıştır.


Yapıya göre açılı cam levhalar kapalı yüzme havuzunu ve bol miktarda ekimi ortaya çıkarır.


Bir çalışma içeren bir cam kutu, araba yolunun yukarısındaki asma kat seviyesini kaplayan uzun yüzme havuzunun üstüne kaldırılmıştır. Birinci katta büyük bir ana yatak odası ve büyük bir banyo bulunurken, en üstteki salon bir salon ve misafir süiti olarak kullanılmaktadır.


Ebeveyn yatak odası ve banyo neredeyse aynı ayak izlerini barındırıyor - müşterinin yaşam tarzına uyacak şekilde tasarlanmış bir özellik.


"16 metrekarelik banyo alanı, normalde banyoda daha fazla zaman geçiren mevcut kentsel yaşam tarzı trendine bir yanıt olarak hareket ediyor" açıklamasını yaptı. akıllı telefonları kullanırken, gazete veya sosyal medyayı iletişim aracı olarak okurken dinlenilecek bir yer. "


Evin özel alanları, camların gizliliğinin bir derecesini sağlamak için evin arkasında daha fazla ortak alanın arkasında yer almaktadır.


Opak basamaklı beyaz örgü merdivenler, her biri uzun bir ağacın dairesel açıklıklardan yetişdiği katlı bir terasa erişimi olan üç katı birbirine bağlar.


Budi Pradono Architects ayrıca Cakarta yakınlarındaki başka bir ev de tasarladı ; Rumah Miring gibi eğimli elemanlar, kafes detaylandırma ve iç mekan bitkileri de içeriyor.



 

Proje Bilgileri :

Mimar: Budi Pradono Mimar firma: Budi Pradono Architects Proje şefi: Budi Pradono Mimar asistanı: Stephanie Monieca, Ayu Diah Shanti Mimar asistanı desteği: Andreas Cornelius Marbun, Rovinida Fitriana, Atika Nur Fitriana, Elbert Cahyadi, Bernadheta Sandy Viansari Modeli yapımcı: Zuardin Akbar, Andreas Cornelius Marbun, Rofianisa Nurdin Müşteri: CG Müteahhit: Megasarana (birinci aşama), Arikarya Dwiputra (ikinci aşama) Yapı mühendisliği: Krisdiyanto Yapı Mühendisleri ve Ortakları MEP danışman mühendis: Imansyah & Partners Makine Elektrik Mühendisleri İç tasarım: Budi Pradono ve Bandung Teknoloji Enstitüsü mezunları Aydınlatma tasarımı: Budi Pradono Arazi araştırmacısı: Mercu Buana Laboratuvarı






18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page