top of page

House With Winery

Konum : Blansco, Czech Republic

Toplam Alan : 3900 m²

Bina Alanı : 510 m²

Toplam Kat Alanı : 390 m²

Mimarlık Ofisi : ATX Architecti

Fotoğraflar : Ester Havlova


Evin geleneksel morfolojisini bitişik mülklerde farklı varyantlarda görülebilen geleneksel çatıyla dönüştürmek yerine, kasıtlı olarak, evin neye benzemesi gerektiğini tahmin ederek stereotiplerden kurtulmasını sağlayan ters bir yaklaşım seçilmiştir. 



Yumuşak dalgalı çatı düzlemi, vadinin diğer tarafında bulunan Hořický tepesi hattının gevşek bir kopyası iken, fonksiyonel iç düzen ile kütle içeren organik şekilli bir nesne olarak tasarlanmıştır.



Basit iç düzen, nesnenin yaklaşık kütle merkezinde bulunan şeffaf giriş alanının etrafında düzenlenmiştir. Evin tasarımı için en önemli gereksinimlerden biri büyük bir akvaryumdu. 



Nihai tasarımın araştırılması sırasında, Akvaryumun ofisin bir parçası olduğu ve doğrudan oturma odasına bağlı olduğu, en iyi seçenek oldu ve daha sonra uygulandı.



Kapalı yaşam alanı, üç tarafı korunan korunaklı teras ile dışa doğru genişlemiştir. Yemek odasına hemen bitişik olan ve manzarayı engellemeyen bir alana yerleştirilen bu rahat dış mekan, evin olanaklarını önemli ölçüde genişletir ve genellikle ev sakinleri tarafından kullanılır. 



Teras ayrıca, daha az elverişli hava koşullarında bile evin etrafında "kuru ayaklar" ile yürümeyi sağlayan kapalı yürüyüş yolunu sonlandırıyor.



Müşterilerin profesyonel yaşamıyla ilişkisi olan şaraphane, çoğunlukla toprak altında gömülü olduğundan bahçede kolayca gözden kaçabilir şekilde tasarlanmıştır. 



Tıpkı ev durumunda olduğu gibi, şarap mahzeninin içi de açık hava terasıyla genişletilmiştir. 



Böylece dış yüzeyle dört taraftan korunur, ve gökyüzü ile gerekli teması korurken maksimum gizlilik sağlar.



Evin dikey yapısı seramik duvarlardan yapılmıştır. Cephelerin ısı yalıtımı ısı yalıtım kompozit sisteminden gelir. Evin iç alanının üzerindeki çatı yapısı prefabrik panellerden yapılmıştır. 



Çatının çıkıntılı kısımları Knauf AQUAPANEL® sistemi ile kaplanmış ahşap kirişlerden yapılmıştır. Bahçe şaraphanesi, yüzey işlem görmeden açık kalan su geçirmez betondan yapılmıştır. 



Açıklıklar alüminyum Schüco sistemi ve üç camlı yalıtım pencereleri ile çözülmüştür. Bina çok düşük enerji tüketimine sahiptir; seviye B olarak değerlendirilir - çok etkilidir.



Ürün Tanımı: AQUAPANEL® Çimento Levha teknolojisi - Avrupa genelinde binaların tasarımı ve inşasında tam bir devrim yaratır. Aşırı neme ve iklimsel etkilere dayanabilecek büyük ve kuru bir yüzey oluşturan son derece uzun ömürlü bir yapı malzemesidir. Çimento tabakalarının kurulumu kolaydır ve kurulum maliyetlerini en aza indirirken belirleyici avantajlar sunar.

Bu projede terasın şekilli kısmında cephe ve tavan oluşturmak için AQUAPANEL® Çimento Levhası kullanılmıştır. Bu şekilde, cephe şapının uygulanması için sağlam bir taban elde edilmiştie. Bu teknoloji sayesinde, cephenin son yüzeyi, çeşitli yapısal sistemleri bir araya getirmesine rağmen, evin tüm çevresi boyunca eşittir.



45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page