top of page

GEZA, ALPİNE KÖYÜNÜN MANZARALARINI İZLEMEK İÇİN EV TASARLADI


Mimarlık stüdyosu Geza, İtalya'daki dik bir Alpin yamacında, bu büyük ve geniş evin etrafına güneş gölgeli açılı karaçam kabuğu kapladı .


Camporosso'da küçük bir kasabanın yakınında bulunan Z House, yakındaki vadi ve dağların panoramik manzarasını yakalamak için tasarlandı.


Evin hacmini çevreleyen karaçam çıtaları, arka camların büyük bölümlerine güneşin ulaşmasını önlemesinin yanı sıra mahremiyet sağlamaktadır.


'Ahşap kesitlerin farklı oryantasyonları var' çalışmayı bu şekilde açıklıyorlar. “Bazen döndürülüyorlar, aralık sabit değil. Hem gizlenip hem de görmenize izin veriyorlar.”


Geza, Z Evi'ni, insanlar eve yaklaşırken ve dağların manzaralarına doğru geçerken, yerleşik bir bağlamdan doğal olana geçişi kolaylaştırmak için tasarladı.


Hem gerçek hem de kavramsal bir geçiş, aşağıdaki kasabadan eğimi yükseltir ve manzarayı camlı bir üçgen kenardan gören çarpıcı, çift yükseklikte bir yaşam alanında son bulur.


Stüdyo, "Yaklaşım yolu projenin en önemli yönlerinden biri" dedi.


"Yol dik bir şekilde tırmanıyor, ev uzaktan kendini gösteriyor, sonra binanın tüm boyutunu hissedebileceğiniz manzara perspektifinde aşağıdan gizleniyor ve yeniden ortaya çıkıyor."


Z House'un iki oluklu formu yamaçtan aşağıya iniyor, giriş, ana yatak odası ve yaşam alanı daha yüksek bir hacmi kaplıyor.


Ek yatak odaları, sauna ve sağlıklı yaşam alanı daha düşük hacimlerdedir. Izgaralar uçlarda ve yanlarda korumalı teraslar oluşturmak için çıkıntı yapar.


Z House'un beton yapısı yalnızca içeriden olarak görülebilir. Dışardan sanki camdan ve ahşaptan yapılmış gibi görünüyor.


Karanlık bir çelik paleti içerisinde, ahşap ve cilalı beton, iki cildin birleşik çatı hattının geniş yaşam alanının üzerinde okunabileceği daha hafif ahşap kaplı tavan ile tezat oluşturuyor.


Geza, 1999 yılında Stefano Gri ve Piero Zucchi tarafından kuruldu. Alpler'in peyzajı, birçok mimarın özel villalar ve evler için tasarladığı tasarımlar için zengin bir fon sunar.

Bernado Bader, geleneksel Alp dağ evini, İsviçre köyü yakınlarındaki bir ev için tasarladıklarında yeniden yorumladı ve Anako Mimarlık, İsviçre kasabasında "kale benzeri" bir beton villayı tamamladı .


Fotoğraf Gianni Antoniali'ye aittir .


Proje Bilgileri:

Mimar: Geza Baş mimarlar: Stefano Gri, Piero Zucchi, Stefania Anzil Mimarlar: Tina Carletti, Marjana Dedaj, Elisa Mansutti Yapısal tasarım: Alessandro D'Agostino (Adastudio) Mekanik tesis tasarımı: HT Mühendisliği Elektrik tesis tasarımı: Studio Battista İşlerin denetimi : Alessandro D'Agostino (Adastudio) Müteahhit: Impresa Edile Pellegrini & C Mekanik Tesisler: Astel Elektrik Tesisleri: Elettrotecnica Manzanese Marangozluk: Malisan Franco & C Mobilya: Floreani


19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page