top of page

Delution Architect'in Cakarta evinde birden fazla asma kat açık bir merdivenle birbirine bağlanmıştı


Bir merdiven bölünmüş seviyelerde bir dizi bağlantı içinde bu evin merkezinde bir boşluk içinden yükselir, Cakarta evlerinin bir özelliğide, konsol girişinin üzerinde projeler üst katlı.

Splow (Split-Grow) House, Endonezya başkentinin Tebet semtindeki bir yerleşim caddesi üzerinde bir arsa için yerel stüdyo Delution Architect tarafından tasarlanmıştır .


Sadece altı metreye 15 metre uzunluğa sahip olan kompakt arsa, kentin yoğun kentsel dokusuna özgüdür ve sunulan mevcut alanı, gün ışığını ve havalandırmayı optimize etmeye odaklanan kısa bir sonuç verir.


Sınırlı bir bütçe aynı zamanda müşterilerin zaman içinde genişleyebilecekleri düşük bütçeli bir çözüme ihtiyaç duymaları ve bütçe mevcut olduğunda yeni alanların eklenmesi anlamına geliyordu.


Dikey genişlemeye izin verilmesi gerekliliği, evin arkaya doğru oturması da dahil olmak üzere üç katlı bir binanın tasarımı hakkında bilgi verdi, böylece evin komşularının yüksekliğine uyması gerekiyor.


Mimarlar “Bölünmüş konsept, evin cephesini değiştirmek için kullanılıyor” dedi. "Ev üç kat yüksekliğe ihtiyaç duyuyordu, ancak bölünmüş konseptle sadece cephenin iki katı yüksek olarak görülüyor."


Caddeye bakan yükseklik, park yeri, bahçe ve konsolun üst katının altına korunaklı giriş için alan sağlayan, yoldan geriye bir zemin katına sahiptir.


Dahili olarak, üç katlı bir dizi yarım seviyeye ayrılır. Bu asma katların ilk üçü daha sonraki bir tarihte inşaat için planlanan iki ek seviye ile bu ilk aşamada tamamlandı.


İç mekanlar fiziksel olarak ve görsel olarak yukarıdan bir kat pencereyle aydınlatılan büyük bir merkezi boşluğa yerleştirilmiş açık merdivenlerle bağlanır.


Mimarlar, "Son asma kattaki ilk asma kat, doğal ışık ve havanın ana kaynağı haline gelen büyük bir boşlukla bağlanıyor" dedi. "Boşluk içinde insanlar doğrudan farklı katlardan etkileşimde bulunabilir ve iletişim kurabilirler."


Ana giriş, batık bir mutfağa ve yemek alanına kısa bir dizi adımla bağlanmış bir salona girmektedir. Bu odanın ortasındaki bağlantısız bir ada birimi, gerektiğinde ilave yüzeyler sağlayan katlanır ve dışarıya çekilebilen bölümlere sahiptir.


Salonu mutfak alanına bağlayan somut basamaklar, basamakların altında kayan ahşap çekmeceleri içeriyor. Yanında beyaz bir çelik ve ahşap raf ünitesi ek depolama sağlar.


Binanın arka tarafında mutfakla aynı seviyede bir misafir odası ve banyo bulunmaktadır. Üst katlarda, konsol birinci kattaki ana süit dahil olmak üzere ilave yatak odaları bulunmaktadır.


Ev ve komşusunun sınır duvarı arasındaki boşluk hava ve doğal ışığın çeşitli seviyelerde iç mekanlara ulaşmasını sağlar. Üst kattaki yüksek pencereler binanın içindeki havanın dolaşımını sağlar.


Harici geçiş bir su pompasını, bisikletleri ve dış mekan ekipmanlarını depolamak için kullanılır ve yağmur suyunun akmasını sağlayan çakıllı bir yüzeye sahiptir.


Giriş cephesinin dibindeki bir pencere, batık mutfaktan sokağa doğru bir manzara sunar, böylece yolcuları ve eve gelen ziyaretçiler izlenebilir.


Ana banyoda duvar tabanına açılan benzer bir açıklık, bu alanda havalandırmaya yardımcı olur ve cepheye sıradışı bir detay katar.


16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page