top of page

Budi Pradono, eğik nakliye konteyneri ile Lombok'ta yamaç evinde

Güncelleme tarihi: 20 Tem 2019


Endonezyalı mimar Budi Pradono tarafından tasarlanan Lombok adasındaki bu evin üstünden bir nakliye konteyneri kayıyor gibi görünüyor  .


Clay House, Bali'nin doğusunda bir Endonezya adası olan Güney Nusa Tenggara Lombak eyaletinin güneyindeki bir sahil bölgesi olan Selong Belanak'ta bir tepenin üzerinde yer almaktadır.


Rezidans, çevredeki ağaçların üzerine çıkıp çeltik tarlalarına ve Hint Okyanusu'na bakan beton direkler üzerine yerleştirilmiş bir çift ciltten oluşmaktadır. Yapının adı Seven Havens Residence.


Budi Pradono Architects , konutun, şu anda gelişmemiş olan çevresi için bir dönüm noktası olacağını söylüyor.


Mimarlar, "Tabi ki tepedeki bu konumun varlığında dikkatli olmalıyız, çünkü bu bina otomatik olarak çevredeki çevrenin bir simgesi haline gelecektir" dedi.


Evin en yüksek noktasına yerleştirilmiş olan 2.2 metre yüksekliğinde bir nakliye konteyneri, ana yatak odasında yüksek bir tavan ve terasa açılan kapıları olan büyük bir pencere oluşturmak için 60 dereceye kadar açılıdır.


Budi Pradono Architects eğik hacimleri ilk kez kullanmıyor. Stüdyo, daha önce Jakarta'daki kapılı bir topluluktaki sahte Avrupa ev tasarımlarının bir antitezi olarak  eğimli bir konutu tamamladı


Clay House'da, diğer tarafta güneş ışığını en-suite banyoya yansıtmak için dışarıya çıkarken, dış kısmı güneşi yansıtmak ve aşırı ısınmayı önlemek için beyaza boyanmış ikinci bir pencere açılır.


Konteyner yakındaki bir adanın limanından sağlandı; hala "7 saat" turuncu bir logo taşıyor. Metal küboid, Budi Pradono'nun ev için seçtiği bir dizi yerel kaynaklı malzeme arasında.


Diğerleri, bölgeye 20 kilometre mesafeden toplanan ve zanaatkarlar tarafından kum, çimento, saman ve inek gübresi karışımıyla işlenen duvarlar için kili içerir.


30 cm kalınlığındaki tahta işaretli duvarlar, sıcak ve nemli iklimde aşırı ısınmayı önlemeye yardımcı olur.


Düzleştirilmiş bambu iç kaplama sağlar. Bitki, fotosentez olmadığında gece hasat edildi, bu yüzden nişastasının çoğu hala köklerde.

Daha sonra, iki ay boyunca deniz suyuna batırmayı ve bir boya kaplamasını içeren bir koruma işlemine tabi tutulmuştur.


Açıkta kullanılan doğal malzemeler ayrıca ağır ahşap mobilyalar ve taş döşemeler gibi yapı malzemelerini tamamlamak için tesis genelinde bulunur.


Rezidansın önünde yeşilliklerle örtülmüş iki duvar arasına yerleştirilmiş bir merdiven girişe çıkmaktadır.


Kabın altındaki hacim oturma odası, mutfak ve yemek odası tarafından doldurulmakta ve en uzun kenarı arkada uzanan uzun ve dar bir yüzme havuzuna bakmaktadır.


Stüdyo, içinde ağaçlar bulunan bir mülkü ve yakındaki binaların ve dağların şekillerini taklit eden bir bambu evini de tamamladı  .



 

Proje bilgileri :

Mimar: Budi Pradono Mimarlık firması: Budi Pradono Mimarlık [BPA] Atölye Mimarı: Elda Siska Sinuraya, Hasan Nuri, Lucia Wili Yuhartanti, Adhi Wibowo Stüdyo desteği: Agi S. Prabowo, Vian Sandy, Davin Goey, Muhammed Bakrie İbrahim, Laurencia Yoanita , Destiana Ritaningsih, Andre Sandhywinata, Eka Feri Rudianto Proje yöneticisi: Prayitno Proje yöneticisi (sahibi): Julia Maria, Linda Melati, Lalu Aziz, Jeffry Sembiring, Felicia Kindangen Peyzaj tasarımı: Budi Pradono İç tasarım: Budi Pradono Yapı mühendisliği: Agus Susilo MEP danışman mühendis: Imansyah Alwi Müteahhit MEP ve yapı: Oni Haryono Müteahhit mimari: Rachmat Mulyana Winitahardja (Tirtagraha) Müteahhit mimari: Lalu Sukanti


168 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page